Ο Όμιλος

Η Ιστορία μας

Ο  Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Περάματος ιδρύθηκε το 1997 και απέκτησε νομική υπόσταση το Μάιο του 1998. Είναι αναγνωρισμένο Αθλητικό Σωματείο (Μη Κερδοσκοπικό) υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού από τις 21/12/1998 και αποτελεί μέλος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (Ε.Ι.Ο.) από τις 28 Σεπτεμβρίου 2001.

Τα Γραφεία και οι εγκαταστάσεις του Ομίλου βρίσκονται στο λιμανάκι στο τέρμα Περάματος και στεγάζονται σε μια διώροφη γέφυρα πλοίου έτσι, ώστε να βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με το αντικείμενο αλλά και να συνάδει με τον περιβάλλοντα χώρο.

Ο Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Περάματος (Ν.Α.Ο.Π.) πιστός στις αρχές υπό τις οποίες ιδρύθηκε και με μια σημαντική παρακαταθήκη από τον αείμνηστο πρόεδρο Ν. Κουμιώτη αγκαλιάζει την νεολαία του Περάματος αλλά και όλου του άκρου της δυτικής Αττικής προσφέροντας υγιή διέξοδο άθλησης για παιδιά από 7 έως 15 ετών στην ιστιοπλοΐα τριγώνου.

Ο Ν.Α.Ο.Π. επί μία και πλέον 20/ετία συμμετέχει ανελλιπώς σε όλους τους αγώνες του Πρωταθλήματος Ανοικτής Θαλάσσης, Ράλλυ Αιγαίου, Κυκλάδων, με συνεχείς και πολλαπλές διακρίσεις τόσον επί των αθλητικών επιδόσεων όσον και από πλευράς ήθους (βράβευση για διάσωση κινδυνεύοντος σκάφους).

Ο Ν.Α.Ο.Π. με σεβασμό στην «παράδοση» που θέλει το Πέραμα να είναι η κοιτίδα της ναυπηγικής τέχνης, διατηρεί Τμήμα Παραδοσιακών Σκαφών τα οποία συμμετέχουν σε όλους τους ετήσιους αγώνες – εκδηλώσεις. Regata, Μιαούλια, Αρμάτα, Ράλλυ Κυκλάδων, Αιγαίου κ.α.

Η Σχολή ιστιοπλοΐας του Ν.Α.Ο.Π. με εξειδικευμένο επιτελείο καθηγητών (Αξ/κοι Ε.Ν, Π.Ν, Ιατροί, ειδικοί στα σωστικά & πυροσβεστικά, κ.α.), την απόκτηση ιδιόκτητου εκπαιδευτικού σκάφους αλλά και το χαμηλό κόστος διδάκτρων (συγκριτικά)  την έχουν καταστήσει ως «πρότυπον» στο χώρο.

Η συμμετοχή του Ν.Α.Ο.Π. σε δενδροφυτεύσεις, καθαρισμούς παραλιών, βυθών και άλλων χώρων, ο σεβασμός και η εν γένει δραστηριότητα για την προστασία του περιβάλλοντος και των θαλασσών, αναγνωρίστηκε από την UNESCO με την απονομή τιμητικής πλακέτας τον Μάιο του 2003.

Επόμενο βήμα του Ν.Α.Ο.Π. είναι η δημιουργία εγκαταστάσεων (στον εκχωρηθέντα υπό του Π.Ν. χερσαίο χώρο από τον Οκτώβριο του 2003!) για την βελτίωση των συνθηκών άθλησης των αθλητών.  Κάτι που αποτελεί αναγκαιότητα για μια περιοχή που τόσο ανάγκη έχει από εστίες πολιτισμού όπως είναι ο Όμιλος μας

Scroll to top